Hjortfilé med messmörsstekt jordärtskocka och päron | Recept från Köket.se
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g hjortfilé
  • 1600 g jordärtskockor, borstade/skalade och delade
  • 11 msk plockade timjanblad
  • 12 päron, i klyftor
  • 11 dl messmör
  • 1 matolja och smör, till stekning
  • 1 salt och nymald svartpeppar
  • 1600 g hjortfilé 600 g jordärtskockor, borstade/skalade och delade 1 msk plockade timjanblad 2 päron, i klyftor 1 dl messmör matolja och smör, till stekning salt och nymald svartpepparSätt ugnen på 125 grader. Krydda hjortfilén med salt och peppar och bryn den hastigt runtom i olja och smör i en stekpanna på medelvärme. Stek färdigt köttet i ugnen till en innertemperatur på 54 grader, låt vila 5 minuter. Gnid in jordärtskockorna med olja och timjan och baka dem mitt i ugnen på 160 grader 40 minuter tills de är mjuka. Stek sen päron och jordärtskockor i smör i en stekpanna tills päronen börjar mjukna, cirka 4 minuter. Tillsätt messmör och sänk värmen. Stek tills messmöret börjar karamellisera, det går ganska snabbt så håll uppsikt! Krydda med salt och peppar. Skiva köttet och servera med jordärtskockor och päron.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.