1600 g
jordärtskockor, borstade/skalade och delade
11 msk
plockade timjanblad
12 päron,
i klyftor
11 dl
messmör
1 matolja
och smör, till stekning
1 salt
och nymald svartpeppar
1600 g
hjortfilé 600 g jordärtskockor, borstade/skalade och delade 1 msk plockade timjanblad 2 päron, i klyftor 1 dl messmör matolja och smör, till stekning salt och nymald svartpepparSätt ugnen på 125 grader. Krydda hjortfilén med salt och peppar och bryn den hastigt runtom i olja och smör i en stekpanna på medelvärme. Stek färdigt köttet i ugnen till en innertemperatur på 54 grader, låt vila 5 minuter. Gnid in jordärtskockorna med olja och timjan och baka dem mitt i ugnen på 160 grader 40 minuter tills de är mjuka. Stek sen päron och jordärtskockor i smör i en stekpanna tills päronen börjar mjukna, cirka 4 minuter. Tillsätt messmör och sänk värmen. Stek tills messmöret börjar karamellisera, det går ganska snabbt så håll uppsikt! Krydda med salt och peppar. Skiva köttet och servera med jordärtskockor och päron.
Lägg i potatisen, krydda med timjan, salt och vitpeppar. Servera med brödkrutongerna. Skär bort kanterna på brödet, skär brödet i stavar och stek dem krispiga i smör
Ta ut från ugnen, toppa eventuellt med hackade valnötter och lite ringlad acaciahonung. Sist ut av pizzorna jag knåpade ihop hemma i Skåne i augusti är denna medpäronoch mögelost
Dagen till ära lagade jag till en ny fiskrätt med färska örter och en hint av citron. Idag har jag tillbringat eftermiddagen med att laga ett nytt fiskrecept i sällskap med en fotograf från Expressen
Jag var nyss inne på kvinnan som har skrivit bokens hemsida och där fann jag massor av mer recept i min smak (som inte finns med i boken), jag rekomenderar er att kika in på sidan här
Kavla ut degen och klä en pajform med den. Servera med en fräsch grönsallad. Skala och skiva löken tunt. Skala vitlöksklyftorna och krossa dem med en kökskniv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.