pajdeg50 g smör, rumstempererat 4 dl vetemjöl 1,5 dl mjölk 2 tsk bakpulver 0,5 tsk salt
Fyllning2 gula lökar (eller 2 stora schalottenlökar) 2 klyftor vitlök 500 g kantareller olja, till stekning 800 g blandfärs salt, vit- eller svartpeppar ur kvarn
Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det. Blanda ner havredryck eller mjölk och rör ihop till en deg, sluta när du kan kan forma till en deg
Ta järnet från plattan och smaksätt med salt och peppar och blanda ner persiljan. Det finns mycket goda recept med kantareller här i arkivet som man kan laga (nypotatissallad med kantareller och bacon, kantarellsås till kött, pasta i olika varianter, små pajer, till pocherat ägg, på Västerbottenspaj och som toast) men jag vill även tipsa om detta sprillans nya recept på kantarellpizza
Dagen till ära lagade jag till en ny fiskrätt med färska örter och en hint av citron. Idag har jag tillbringat eftermiddagen med att laga ett nytt fiskrecept i sällskap med en fotograf från Expressen
Under tiden, hacka löken och stek den tillsammans med baconen och kantarellerna i en stekpanna. Lax med Ädelostsås ochkantarellerRecept för 4 personer4 st portionsfiléer lax4 dl Grädde300 g Ädelost½ paket philadelphiaost naturell1 Röd Lök1 Paket Tärnad Bacon300 g Färska KantarellerSalt och pepparHäll ner grädden i en kastrull och smula ner ädelosten och tillsätt philadelphiaosten låt den koka upp och ha i lite salt och peppar efter smak. Lägg laxen i en ugnfastform och in i ugnen på 200c i ca 10 min. Recept för 4 personer
Det var några veckor sedan jag åkte norrut sist och denna gång har jag förärats sällskap av Rebecca. En tonåring vars mest frekventa ord är Sluuuuuta och som tar varje tillfälle att göra sin moder medveten om hennes existens på ena eller andra sättet
Hacka eller mortla rosépeppar och blanda med färskosten. Skär timjan fint och bland ner i dippen. Skär ner alla grönsaker i stavar, samma storlek och form på samtliga
Jag sökte på köttfärspajoch fick upp ett receptfrån bloggen á la Linda som jag använde som grundreceptoch ändrade lite så det passar min "diet" och våra smaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.