Vegansk och glutenfri jordgubbstårta | Recept från Köket.se
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Tårtbotten:3 dl mandelmjöl 2 dl potatismjöl 1 msk bakpulver 400 g kikärtor (endast spadet) 1 dl äppelmos 0,5 dl agavesirap 2 tsk äppelcidervinäger 1 tsk kokosolja (till formen) 2 msk mandelmjöl (till formen)
  • Citronvaniljkräm:1,5 dl havredryck (el. sojamjölk) 1 msk potatismjöl 1 msk agavesirap 0,5 tsk vaniljextrakt (eller vaniljpulver) 1 citron, zesten
  • Jordgubbssylt:200 g jordgubbar 1 msk agavesirap
  • Topping:2 burk kokosgrädde (á 400 ml, minst 70% kokos, satta i kylskåp i minst 4 timmar) 1 msk agavesirap 500 g jordgubbar, skivade färsk mynta, valfritt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.