Hasselnötspanerad getost med päron och honung | Recept från Köket.se
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g getost
  • 11 ägg
  • 11 dl vetemjöl
  • 11 dl hasselnötter, hackade
  • 1 Olivolja, till stekning
  • 1100 g ruccola
  • 11 päron
  • 10,5 granatäpple
  • 1 Flytande honung, för topping
  • 1200 g getost 1 ägg 1 dl vetemjöl 1 dl hasselnötter, hackade Olivolja, till stekning 100 g ruccola 1 päron 0,5 granatäpple Flytande honung, för toppingBörja med att vispa ägget i en skål. Häll sedan mjölet i en annan skål samt hackade hasselnötter i en egen skål. Skär getosten i 8 skivor (alt. 4 skivor beroende på hur getosten ser ut). Börja doppa getosten i mjöl, sedan i det uppvispade ägget och avsluta med hasselnötterna. Stek den panerade getosten i olivolja tills den får en gyllene färg, cirka 5 minuter. Skala päronet och skär det i smala strimlor. Fördela ruccolan på fyra tallrikar, lägg osten ovanpå, fördela päronskivor samt addera granatäppelkärnor. Ringla honung över och servera medan osten är varm.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.