1200 g
getost 1 ägg 1 dl vetemjöl 1 dl hasselnötter, hackade Olivolja, till stekning 100 g ruccola 1 päron 0,5 granatäpple Flytande honung, för toppingBörja med att vispa ägget i en skål. Häll sedan mjölet i en annan skål samt hackade hasselnötter i en egen skål. Skär getosten i 8 skivor (alt. 4 skivor beroende på hur getosten ser ut). Börja doppa getosten i mjöl, sedan i det uppvispade ägget och avsluta med hasselnötterna. Stek den panerade getosten i olivolja tills den får en gyllene färg, cirka 5 minuter. Skala päronet och skär det i smala strimlor. Fördela ruccolan på fyra tallrikar, lägg osten ovanpå, fördela päronskivor samt addera granatäppelkärnor. Ringla honung över och servera medan osten är varm.
Rödbetor medgetost, honungoch pumpakärnor. Vi gjorde rödbetor med fetaost i ugn, tre sorters ångkokta bönor, tomatsallad med basilika, morötter, gurka och slutligen lite zuccinisoppa medgetost för att få lite varm mat i oss
Skiva köttet och servera med jordärtskockor ochpäron. Krydda hjortfilén med salt och peppar och bryn den hastigt runtom i olja och smör i en stekpanna på medelvärme
Lägg i potatisen, krydda med timjan, salt och vitpeppar. Servera med brödkrutongerna. Skär bort kanterna på brödet, skär brödet i stavar och stek dem krispiga i smör
Ta ut från ugnen, toppa eventuellt med hackade valnötter och lite ringlad acaciahonung. Men jag tror absolut att lite hackade valnötter och lite ringlad acaciahonung hade lyft pizzan ytterligare, så det får ni gärna lägga till
Dagen till ära lagade jag till en ny fiskrätt med färska örter och en hint av citron. Idag har jag tillbringat eftermiddagen med att laga ett nytt fiskrecept i sällskap med en fotograf från Expressen
Jag var nyss inne på kvinnan som har skrivit bokens hemsida och där fann jag massor av mer recept i min smak (som inte finns med i boken), jag rekomenderar er att kika in på sidan här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.