Låt allt puttra nån minut innan du lägger i de krossade tomaterna. I sin blogg hävdar Billy Butt att man inte alls behöver så många kryddor med indisk matlagning utan att man med chili, curry, spiskummin, gurkmeja, garam masala och koriander kommer väldigt långt
Den här grytan med tofu och röd curry gör jag lite då och då, och godast blir den såklart om man har i extra mycket röd chili (helst både i grytan och på toppen
Sedan krydda med curryn , salt , peppar och vitlök. Kokade ihop en liten thaigryta idag, skulle självklart ha nudlar till men det fick bli fullkornspasta eftersom att min hjärna räcker inte längre än vad näsan gör ibland
Ytterligare en rätt som både är kryddig och värmande, den här gången kommer smakerna och hettan från röd curry och ingefära som får sällskap av mildare smaker som kanel och tomat
Jag gillar den här varianten mycket och använder den var och varannan dag i alla linsoppor och kikärtsgrytor som jag till barnens stora glädje (njaä) inte kan få nog av
Rosta dem en stund i stekpannan. Hemmagjordcurry är kul och luktar gott. ->1 tsk kanel1 tsk gurkmeja1 tsk svartpeppar+2 msk olja1 gul lök1-2 klyftor vitlök3 dl röda linser1 grönsaksbuljong1 morot4 tomater1 paprika1/2 tsk salt1 burk kokosmjölk 1/2 citron eller lime saft1 msk tomatpuré+färsk korianderfärsk ingefäraTag alla kryddor och mortla. Fuskis-Nan 3 st
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.