4 2 msk riven ingefära 1 lime 600 g torskfilé 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 1 msk röd currypasta 500 g djupfrysta wokgrönsaker 1 burk lätt kokosmjölk (à 400 ml) 1 grönsaksbuljongtärning salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 600 g sej 4 portioner ris, gärna basmatiris 1 rött äpple 1 tsk olja 1 msk curry 400 ml kokosmjölk 2 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 300 g broccolibuketter salt och peppar 1 msk majsstärkelse (Maizena) 1/2 purjolök Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Tillsätt räkornaoch toppa med korianderblad. Skala räkorna. Tillsätt citrongräs och korianderstjälkar till grytan tillsammans med ingefära, chili, rivet limezest, fisksås och socker
Sötsur grytamed kyckling, wokgrönsaker ochananas. Skär ananasringarna i tärningar och vänd i grytan. Blanda vatten, ananasspad, ketchup, soya och majsstärkelse i en kastrull
Sist fräser du räkornaoch lägger över dem i den kreolskagrytan. Tillsätt grädde, vin samt vatten. Smaka av grytanmed citronsaft, salt, vitpeppar och något krm cayennepeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.