Salt & peppar. En het och fräsig karibisk grytamedcurry och räkor från Jamaica. Jag hade stora räkor kvar i frysen från fried rice jag gjorde i veckan och det fick bli denna läckra gryta av dem
Men ni får tänka er den härliga doften av kokosmjölk och curry och garam masala. salt & peppar. Den här krämiga grytan tar lite tid att göra eftersom du måste göra pumpapuré också
I sin blogg hävdar Billy Butt att man inte alls behöver så många kryddor med indisk matlagning utan att man med chili, curry, spiskummin, gurkmeja, garam masala och koriander kommer väldigt långt
Den här grytanmed tofu och röd curry gör jag lite då och då, och godast blir den såklart om man har i extra mycket röd chili (helst både i grytan och på toppen
Häll ner det i en gryta tillsammans med smält kokosolja och tillsätt kryddorna. Häll i den tjocka kokosmjölken i grytan och rör om så att det blir helt blandat
Sedan krydda medcurryn , salt , peppar och vitlök. Skär kycklingen i strimlor och Stek kycklingen tills den får lite färg , i med grönsakerna och låt det stek ihop sig lite
Pensla bröden med olja eller smör vid servering, helt ok för att vara snabb-variant. Curry är ju ingen fixerad kryddblandning utan man kan göra lite som man vill
Krydda medcurryn, salt, pressad lime, chili, socker och fisksås. Låt såsen puttra tills potatisen är färdig, smaka av och tillsätt det som eventuellt saknas, servera med kokt ris och en extra limeklyfta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.