I mitt recept tillsätter jag mer grönsaker än traditionella recept anger och serverar curryn antingen som matig sopp-gryta utan ris eller ibland med ris
I sin blogg hävdar Billy Butt att man inte alls behöver så många kryddor med indisk matlagning utan att man med chili, curry, spiskummin, gurkmeja, garam masala och koriander kommer väldigt långt
Den här grytan med tofu och röd curry gör jag lite då och då, och godast blir den såklart om man har i extra mycket röd chili (helst både i grytan och på toppen
ÄNTLIGEN har jag fått till ett riktig bra recept på thaigryta med gröncurry. Blanda gröncurry i kastrullen med den reducerade koksmjölken, fräs under omrörning tills det bildas ännu mer olja
Skär resten av grönsakerna i trevliga lite större bitar. Ta din största gryta och sätt på hög värme. Servera grytan med couscous, yoghurt och färsk koriander
Kan ersättas med annan grönsak som passar, t. Thailändsk currygryta är mitt svar på snabbmat. Alltså, inte hämtmat men inte heller hemmagjord currypasta
Blanda currypasta, sirap, fisksås, fiskfond och kokosmjölk i en gryta. Till middag serveras det fiskgryta och det är en sådan här gryta som man bara svänger ihop med en hand
Lägg upp riset, gröna bönor i röd curry och fiskfilerna på tallrikar, garnera med lite extra lime och kanske lite Thaibasilika om du har tillgång till det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.