Den smakar ju mest ju längre den får stå, så om du ska få gäster är det helt okej att koka den kvällen före och bara steka på kycklingen och tillsätta den innan servering
Lägg i limesaften, kokosmjölken och passerade tomater samt ett äpple som ni hackat i småbitar, koka upp ett par minuter och krydda, lägg i bönorna sist
Lägg ner allt kött i grytan och låt löken fräsa med en stund. Smakaavgrytan, salta och peppra ev. Lägg fettet i en stor gryta och bryn sedan köttet i omgångar
Stek kycklingenmed kryddor och vitlök. Blanda samman kyckling, spenat och champinjoner. Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
1 Hetta upp olivolja i en gryta eller stor kastrull. Bryn lök, timjan, kyckling och citronsaft cirka 5 minuter, salta och peppra. 600 g delad kycklinglårfilé
Häll kokosmjölken över kycklingen och tillsätt även saft och skal från limen, kycklingfond, finhackad chili, finrivna/pressade vitlöksklyftor och sambal oelek
Men ni får tänka er den härliga doften avkokosmjölk och curry och garam masala. Vi köpte hem massa pumpor nu i höstas och lagar alla våra favoritrecept, men ett och annat nytt smyger sig in också
Den första rätten vi gjorde var denna kycklinggrytamedkokosmjölk. Servera kycklinggrytanmed ris. Strimla purjolöken och paprika, skär moroten i tunna skivor och fräs grönsakerna blanka på medelvärme i en tjockbottnad gryta
I sin blogg hävdar Billy Butt att man inte alls behöver så många kryddor med indisk matlagning utan att man med chili, curry, spiskummin, gurkmeja, garam masala och koriander kommer väldigt långt
Låt grytan puttra en stund och smakaavmed salt och peppar. Eftersom vi har de små godingarna här så är det enklast at göra en gryta, det brukar alltid gå hem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.