Denna variant har jag toppat med hallon. När mazarinerna är färdiggräddade låter jag dom svalna och toppar varje mazarin med hallon (jag kokar dom, men det går också bra att mosa tinade/färska) och sötning efter smak
Varje mazarin är även toppad med hallon (går bra att ersätta med chiasylt - eller varför inte valfri annan fyllning såsom choklad), vilket bryter av det hela perfekt
några hallon. Rör även ner valfri mängd hallon. Servera tillsammans med hallon och vispad grädde så har du en komplett efterrätt/kaka att bjuda på ½ dl mandelmjöl
Ugn 200º. Hacka ihop smör, mjöl och socker. Forma degen till en rulle och skär den i 15 bitar. Tumma ut degen i aluminiumformarna - så tunt och högt upp på kanten som möjligt
Blanda smöret med de andra ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en en smidig deg. Tryck ut degen i mazarinformar och ställ i kylen i ca 30 minuter
Får att få in liten extra vårkänsla passar väl inget bättre än en hallon och blåbärspaj. 175 grader i ca 40 minuter100 gr smör2 1/2 dl mjöl3/4 dl florsocker eller 1 dl vanligt strösocker1 äggula1/2 msk kallt vatten1/2 msk grädde1 krm salt250 gr blåbär250 gr hallonSkär det kalla smöret i små bitar, blanda ihop det med mjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.