Hallon & blåbärs cheesecake
Milda.se
Milda.se

Hallon & blåbärs cheesecake

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 175 g Müsli (havre crunchy)
  • 50 g Milda mat & bak margarin
  • 300 g Creme Bonjour naturelle
  • 60 g florsocker
  • 100 g blåbär
  • ½ dl hallonsylt
  • 1 tsk finrivet limeskal
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 4 st gelatinblad
  • 4 äggvitor
  • 2 dl Milda Mat & Visp 26%
  • 3½ dl blåbärssoppa
  • 5 gelatinblad
  • blåbär
  • mynta

Beskrivning

    Botten: Smält margarinet i en kastrull, mixa gärna muslin lite lätt i en matberedare och slå över det smälta margarinet.

    Applicera blandningen i en springform 26cm (form med löstagbar kant) och ställ kallt.

    Fyllningen: Vispa samman färskosten och florsocker med hjälp av en elvisp, mosa blåbär med hallonsylten och rör ner i ostmassa.

    Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

    Vispa äggvitorna till ett hård skum och vänd ner i ostmassan.

    Värm försiktigt yoghurten och rör ner gelatinbladen tills de har smält, rör ner i ostmassan.

    Vispa grädden till fluffig konsistens, och vänd ner i ostmassan.

    Häll fyllningen i formen och täck med plastfolie. Låt stela i kylen minst 4 timmar.

    Lägg gelatinbladen i kallt vatten (för gelén). Värm upp blåbärssoppa och rör ner gelatinbladen, låt svalna något innan den slås över på den stelnande cheesecaken. Skär ut i snibbar garnera med blåbär och mynta, servera.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.