30 gram mörk choklad, utan tillsatt socker. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. 2 ägg 30 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie. Kikärtsspad kan tyckas vara lite konstigt att baka med, men tänk på att det har använts ett rätt bra tag och med stor positiv respons
Idag vill jag fresta med mejerifria bananmuffins som blir härligt saftiga. Banan är perfekt att baka med just på grund utav saftigheten (gäller fröstås inte bar muffins, utan mjuka kakor, bröd etc)
Mazarinsmaken (det vill säga bittermandelarom) är så gott att blanda med flera olika smaker, varav en är just choklad (hallon, blåbär och banan är andra smaker som är toppen
Efter att Aline kom känns det som om jag mest har bakat en massa chokladbollar (för att det är så himla enkelt, sjukt gott och går att äta med en hand) och kände att det nu minsann var dags för en gammal browniefavorit
Den sylt som de ska fyllas med är med fördel en variant utan tillsatt socker. Det finns ofta att köpa i vanliga livsmedelsbutiker, eller så kan man göra en egen variant såsom chiasylt
Grunden är en enkel brownie med smält choklad som bas. Fibersirap gold är som mörk sirap (fast utan tillsatt socker) och har en mild och mjuk karamellsmak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.