När mazarinerna är färdiggräddade låter jag dom svalna och toppar varje mazarin medhallon (jag kokar dom, men det går också bra att mosa tinade/färska) och sötning efter smak
Här kommer en favoriter i repris - Hälsosamma Mazariner. Varje mazarin är även toppad medhallon (går bra att ersätta med chiasylt - eller varför inte valfri annan fyllning såsom choklad), vilket bryter av det hela perfekt
Tillsätt hallonsylt och lite hushållsfärg. 2 msk hallonsylt. Spritsa ut smeten till 50 runda klickar stora som femkronor på en plåt med bakplåtspapper eller en macaronmatta
Jag har hört att lakritspulvret skall användas med försiktighet pga den starka smaken men jag tycker det är hur gott som helst och kan äta det som det är
Blanda smöret med de andra ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en en smidig deg. Riv mandelmassan och arbeta ihop med socker, smör och vaniljsocker
Vänd i mjölet blandat med bakpulvret och rör till sist ner hallonen. 11/2 dl väl avrunna hallon. 1Arbeta samman ingredienserna till degen med maskin eller på arbetsbänken. Grädda mazarinerna på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 15 min
Servera med vaniljsås eller gräddglass. Blåbär/hallon. Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.