Den här pajen medhavregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt. Den innehåller mycket antioxidanter från blåbären och fibrer från havregrynen så du kan med gott samvete unna dig en extra bit
Blanda smör, socker och havregryn raskt. glutenfria. Jättegott med uppvispad krämig vaniljsås till. Jag gillar inte skal av äpple, eller bitar av äpple i paj
Servera med vaniljsås. Blanda skivade jordgubbar och rabarber med 2 msk potatismjöl, 1 dl socker och 1 dl kokos i en pajform. Bryn 80 gram smör så det blir gyllenbrunt och rör sedan ner 3 dl havregryn, 1 dl vetemjöl, 2-3 msk sirap, 1 dl socker, 1 msk mjölk och 1/2 tsk bakpulver. 3 dl havregryn
Jag har också gjort kakan med två olika sorters husk, dels det riktigt finmalda, "vanliga" som brukar finnas på glutenfrihyllorna i affären, dels det lite grövre från Recomarket som jag beställer på nätet
Servera gärna med en makalöst god vaniljkräm/sås, recept på det hittar du här i detta inlägget. Servera gärna med en makalöst god vaniljkräm/sås, recept på det hittar du här i detta inlägget
De blir knäckigamed en lite seg kärna och får en god kolasmak. Otroligt goda glutenfria kolakakor där jag ersatt vetemjölet i originalreceptet medglutenfri mjölmix
en oemotståndlig god och saftig kaka med en underbar smakutav nötig mandel och kryddig kardemumma. Servera kakan med vispad grädde, vaniljsås eller bara som den är
Servera med vaniljsås, grädde eller glass. Äpplen och rabarber med strösocker på. Med deg ovanpå. 1,5 dl Finax glutenfri ljus mjölblandning1,5 dl glutenfriahavregryn125 g vegetabiliskt margarin1 dl + 2 msk strösockerFrukt och bär som äpplen, rabarber och blåbärSå här gör du. Blanda mjölblandningen, havregrynmed 1 dl strösocker. 1,5 dl glutenfriahavregryn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.