Jag hittade mandelmassa i min baklåda (jo ni läste rätt, jag har en stooor låda full med bara bakgrejer) och då fick jag för mig att jag skulle göra mazariner igen
Det är så himla svårt att få till glutenfritt så det smakar bra tycker jag. Nu skulle jag få en vän på besök som är glutenintolerant och jag ville bjuda på fika
Gillar mazariner. Då är denna mazarinkakan med hallonglasyr en självklarhet ^^ Och såklart är den rosa för att det ska passa till alla hjärtans dags fikat i helgen
Jag har ju som ni vet på sista tiden blivit förälskad i mazariner och en julvariant på klassiska mazariner är ju därför ett måste för mig och här är den
vad sägs om hemmagjorda mazariner. Mazariner. När mazarinerna har kallnat, bred på glasyren. Rubriken är en sanning med modifikation, men närmare kondis än så här kommer man knappt
Värm ugnen till 175 grader varmluft. Hacka ihop de torra ingredienserna och smöret till en smulig massa, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en fast deg
Bred ut glasyren på mazarinerna t. -) Citronmazariner16-20 stSkal/mördeg3 dl vetemjöl1/2 tsk bakpulver100 g smör1/2 dl sockerFyllning 1LemoncurdFyllning 275 g smör3 ägg150 g mandel (skållade och skalade)1,5 dl socker2 apelsiner (rivet skal)Garnering2 1/4 dl florsocker1,5 msk vattenGul karamellfärgMixa ihop alla ingredienser till mördegen. (Enligt originalreceptet ska det bli 20 mazariner men jag fick bara ut 16 st plus en ganska mycket mandelfyllning över) Grädda mitt i ugnen i 175 grader, ca 15 minuter
Jag har faktiskt aldrig gjort egna mazariner förut. Nu rensade jag mormors förråd på fina gamla kakformar i metall för ett tag sedan, och därmed öppnades möjligheten att baka mazariner
Har du engångsformar behåller dem kvar (som mazariner). Lusten att experimentera i köket har återvänt och gårdagens provbakande blev osedvanligt lyckad