Mazariner

Mazariner

Kronprinsessans bröllopsmazarin

Kronprinsessans bröllopsmazarin

I går när det var lite mindre bra väder så passade jag på att baka dom här super duper goda mazarinerna
Dumlemazariner

Dumlemazariner

Jag hittade mandelmassa i min baklåda (jo ni läste rätt, jag har en stooor låda full med bara bakgrejer) och då fick jag för mig att jag skulle göra mazariner igen
Mördeg

Mördeg

Den används även i mazariner. Det blir 600g deg och räcker till ca 30 mazariner. Mördeg är en deg som kan användas bland annat som pajdeg
Citronmazarinkaka - glutenfri & laktosfri

Citronmazarinkaka - glutenfri & laktosfri

Det är så himla svårt att få till glutenfritt så det smakar bra tycker jag. Nu skulle jag få en vän på besök som är glutenintolerant och jag ville bjuda på fika
Mazarinkaka

Mazarinkaka

Gillar mazariner. Då är denna mazarinkakan med hallonglasyr en självklarhet ^^ Och såklart är den rosa för att det ska passa till alla hjärtans dags fikat i helgen
Saffrans mazarintårta

Saffrans mazarintårta

Jag har ju som ni vet på sista tiden blivit förälskad i mazariner och en julvariant på klassiska mazariner är ju därför ett måste för mig och här är den
Vaniljmazariner

Vaniljmazariner

Blanda ihop margarinet, sockret, ägg och mjölet, låt vila i kylskåpet i ca 1 timme. Rör ihop fyllning 1
Kanelmazarin

Kanelmazarin

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Blanda ströbröd och 1 tsk kanel och strö det över smöret
Mango och salviamazarin

Mango och salviamazarin

Sätt ugnen på 200 grader. Använd en pajform som är ca 24 cm i diameter. Skär smöret i kuber och blanda hastigt ihop alla ingredienser till pajdegen
Vi går på kondis

Vi går på kondis

vad sägs om hemmagjorda mazariner. Mazariner. När mazarinerna har kallnat, bred på glasyren. Rubriken är en sanning med modifikation, men närmare kondis än så här kommer man knappt
Pudrade citronrutor

Pudrade citronrutor

Mamma tyckte att de påminde lite om mazariner i smak och konsistens. De här goda rutorna bakade jag förra veckan
Päronmazarinkaka

Päronmazarinkaka

Värm ugnen till 175 grader varmluft. Hacka ihop de torra ingredienserna och smöret till en smulig massa, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en fast deg
Citronmazariner

Citronmazariner

Bred ut glasyren på mazarinerna t. -) Citronmazariner16-20 stSkal/mördeg3 dl vetemjöl1/2 tsk bakpulver100 g smör1/2 dl sockerFyllning 1LemoncurdFyllning 275 g smör3 ägg150 g mandel (skållade och skalade)1,5 dl socker2 apelsiner (rivet skal)Garnering2 1/4 dl florsocker1,5 msk vattenGul karamellfärgMixa ihop alla ingredienser till mördegen. (Enligt originalreceptet ska det bli 20 mazariner men jag fick bara ut 16 st plus en ganska mycket mandelfyllning över) Grädda mitt i ugnen i 175 grader, ca 15 minuter
Chokladmazariner

Chokladmazariner

Låt mazarinerna stelna på smörpapper på svalt ställe. Lättbakad ruta som ser så där lite extra svår ut att göra
Söta Äppelmazariner

Söta Äppelmazariner

Om du gillar mandelsmak så ska du absolut prova dessa söta Äppelmazariner. Att göra egna mazariner är inte så svårt som det ser ut, så våga prova
Mazarinrutor

Mazarinrutor

Den blir så saftig och tokgod och dessutom är det så mycket smidigare och enklare att baka mazariner i långpanna istället för i mazarinformar
Mazarinmüsli!

Mazarinmüsli!

Om det är nån dag som man ska äta mazarinfrukost så måste det ju vara på en söndag. Den här müslin är alltså en perfekt söndagsfrukost
Citronmazariner

Citronmazariner

Det här är de första mazarinerna jag någonsin har gjort och de kanske inte är de vackraste men smakade syrligt och gott
Citronmazariner

Citronmazariner

Jag har faktiskt aldrig gjort egna mazariner förut. Nu rensade jag mormors förråd på fina gamla kakformar i metall för ett tag sedan, och därmed öppnades möjligheten att baka mazariner
Mazarinkaka

Mazarinkaka

Jag hade ett minne av att svärmor gillar mazariner och då jag inte testat att baka liknande förut, tog jag chansen
Mandel & hallonkakor

Mandel & hallonkakor

Ibland blir jag helt lyrisk av ett recept. Detta är ett sånt, så mumsiga. En helt klart nyttigare kaka men inte mindre god för det
Päronmazarin

Päronmazarin

Den här päronpajen bakade jag förra helgen. Den var helt ljuvlig kan jag lova. Mycket saftigare än en vanlig lite mazarin och så god smak av päronen
Äppelmazarinkaka

Äppelmazarinkaka

Mera äpplen. Äppelmazarinkaka. Pajdegen. 3 dl vetemjöl. 3 msk socker. 100 g smör. 1 ägg. Fyllning. 200 g mandelmassa