Mazariner – gott och enkelt recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 11/2 tsk bakpulver
  • 1100 g smör
  • 12 1/2 msk socker
  • 11/2 ägg
  • 1150 g mandelmassa
  • 150 g smör
  • 12 1/2 ägg
  • 14 msk vetemjöl
  • 11/2 dl väl avrunna hallon
  • 12 dl florsocker och lite vatten
  • 1 MazarinformarSmörj ovala mazarinformar av metall eller aluminiumfolieformar väl.
  • 1 Arbeta samman ingredienserna till degen med maskin eller på arbetsbänken. Lägg degen inlindad i plastfolie i kylen någon timma.
  • 1 Undertiden görs fyllningen. Riv mandelmassan ner i en skål. Tillsätt rumstempererat smör och rör smidigt. Blanda i äggen, ett i taget under omrörning. Vänd i mjölet blandat med bakpulvret och rör till sist ner hallonen.
  • 1 Kavla ut degen och klä formarna. Fördela fyllningen i formarna. Grädda mazarinerna på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 15 min. Låt dem svalna något i formarna innan de stjälps upp. Låt dem kallna på galler.
  • 1 Gör glasyren och bred den över mandelfyllningen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.