Ett av de bakverk som jag har hunnit svänga ihop under veckan är dessa chokladmuffins med ett slags seg chokladsmul/chokladtopping med fibersirap som bas
När mazarinerna är färdiggräddade låter jag dom svalna och toppar varje mazarin medhallon (jag kokar dom, men det går också bra att mosa tinade/färska) och sötning efter smak
Det verkar ju onekligen vara en råvara med mirakel-egenskaper. Hursomhelst så snubblade jag över ett recept på ett par super enkla, snabba och dessutom hälsosamma kokos-bars hos den grymt inspirerande bloggen Fixa Själv och vart bara tvungen att testa
Så skönt med sånna helger ibland. Blanda ihop riven kokos med honung och lite kokosmjölk. Lägg dem på en bricka med bakplåtspapper och ställ in i frysen ca 1 timma
Tillsätt hallonsylt och lite hushållsfärg. 2 msk hallonsylt. Spritsa ut smeten till 50 runda klickar stora som femkronor på en plåt med bakplåtspapper eller en macaronmatta
Jag vill veta vad det är jag stoppar i mig och ser gärna att det är lite åt det hälsosammare hållet. Rör ihop avokado och choklad och krydda med vanilj och salt
Jag har hört att lakritspulvret skall användas med försiktighet pga den starka smaken men jag tycker det är hur gott som helst och kan äta det som det är
Själva innehållet (det vill säga massan) görs mycket enkelt genom att blanda mandelmjöl med äggvita. Sötar gör jag med en ersättning för florsocker - här Sukrin Melis
Blanda smöret med de andra ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en en smidig deg. Riv mandelmassan och arbeta ihop med socker, smör och vaniljsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.