Detta bröd bör inte köras med timerfunktion utan startas omgående. Sätt bakmaskinen på program grovt bröd med vikt ca 700 g. 2 dl grovt rågmjöl (100 g)
I veckan bjöd jag på denna rabarber & hallonpaj med ett härligt täcke av havre ochråg. Enligt mig är kombinationen hallon och rabarber helt fantastisk och täcket av råg & havre är verkligen pricket på i
Blanda med en träslev i en rymlig bunke, täck med plast och ställ lite lagom varmt under natten. När jag har bakat det här brödet på vardagar har jag ställt in lådan med degen i kylskåpet efter den första timmens jäsning, sedan har jag åkt till jobbet
Koka grönsakerna lätt i kokande vatten med salt, detta för att behålla den fina gröna färgen. Tillsätt arrabbiata såsen och låt allt i pannan sedan koka upp
Arbeta ihop med skållade rågmjöletmed jästblandningen och nästan allt vetemjöl. Skulle tro att om man tar så mycket sirap som det ska vara enligt receptet så blir brödet i klass med förr i tidens sötlimpa (eller finns den kvar fortfarande
Resultatet blev ett härligt saftigt bröd med god smak av rågoch havre. Täck över bröden med en bunke eller stor kastrull eller liknande och låt jäsa i kylen över natten
Ptjae - det kan aldrig bli för mycket surdegsbröd. )Detta innehöll dock lite honung vilket tog bort en del av det syrliga i smaken som annars finns i surdegsbörd - det tyckte jag inte om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.