Blanda med en träslev i en rymlig bunke, täck med plast och ställ lite lagom varmt under natten. Häll över degen i en inoljad plastlåda (om du har en, annars kan du hälla på lite olja och låta den ligga i degbunken)
Nu har det kommit en nyttigare variant på det klassiska brödet, Hönö Råg med rågoch fullkorn. Jag och mamma var till och med på semester på Hönö och där köpte vi givetvis färsk Hönökaka direkt från bageriet
Tillsätt sedan rågmjöloch vetemjöl som du tillsätter lite i taget. Igår kväll rörde jag ihop degen på några minuter sen formade jag dem till baguetter idag och gräddade
Resultatet blev ett härligt saftigt bröd med god smak av rågoch havre. Degen slängde jag ihop på kvällen och lät den stå och jäsa i kylen över natten och sedan slängde jag direkt in det i ugnen
Surdegsbröd med rågoch äpple. Supergott och väldigt enkelt då jag lät degen jäsa över natten. Den såg först inte så frisk ut men efter att ha slängt bort en del och sparat en liten del bottenskrap av surdegen, matat på den med nytt friskt vatten och ekologiskt vetemjöl kom den igång igen och blev så i lördags morse till ett rågbröd med äpple
Ptjae - det kan aldrig bli för mycket surdegsbröd. )Detta innehöll dock lite honung vilket tog bort en del av det syrliga i smaken som annars finns i surdegsbörd - det tyckte jag inte om
Ikväll ska jag hem till en vän och spela sällskapsspel. Det bestämdes att vi skulle ta med tilltugg så jag tänkte att det vore schysst att baka lite kex och ta med
Grova surdegsbullar GI-vänliga, fiberrika, saftigaINGREDIENSERRågsurdeg Ett grovt rivet äpple. Läs igenom receptet innan bakning| INGREDIENSERRågsurdeg Ett grovt rivet äpple
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.