Resultatet blev ett härligt saftigt bröd med god smak av rågoch havre. Täck över bröden med en bunke eller stor kastrull eller liknande och låt jäsa i kylen över natten
Jag har pratat mycket om den senaste veckans vetesurdegsbröd. Blanda med en träslev i en rymlig bunke, täck med plast och ställ lite lagom varmt under natten
Surdegsbrödmedråg, vetemjöl, dinkelsikt och vetekli. Efter en period med en lite hängig surdeg, så har nu sjuklingen kryat på sig och återtagit sitt bubbliga glada tillstånd
Kan serveras med grädde eller vaniljsås, men är lika god utan. Men i helgen blev det som sagt var blåbärspajer som försvann lika fort som en avlöning, kanske inte så konstigt eftersom den här krämiga pajen med vaniljsmak är bland det bästa i fikaväg och väldigt svår att motstå, prova vetja ni får två recept idag att välja på, lchf eller "vanlig"
Det här brödet är lättbakatoch väldigt saftigt, nyttigt med mycket morötter i degen är det också. Nybakat bröd medBregott måste ju vara något av det godaste man kan äta
Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gottoch mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Mycket krämigt ochgott. Gick igenom lite bilder i kameran och hittade den här enkla rätten från i somras som jag slängde ihop efter en afton med ost och kex
Eftersom detta bröd är ganska sött så det är väl inget bröd som man ska äta varje dag direkt, men då och då tycker i alla fall jag att det är okej att käka ett lite sötare matbröd bara för att det är gott
Jättegott, saftigt ochlättbakat är det, men behöver lång tid i ugnen. Inspiration till det fick jag när vi var på resturang Sjögräs i Stockholm, och jag fick ett så gott, mörkt bröd från Friends of Adam som jag tror var ett bikarbonatbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.