Brytbrödmedhavreochråg. Tillsätt salt, olja, linfrön, havregryn, rågsiktoch vetemjöl. Passade på att sätta ännu en deg igår när jag ändå var igång och bakade
Resultatet blev ett härligt saftigt bröd med god smak av rågochhavre. Täck över bröden med en bunke eller stor kastrull eller liknande och låt jäsa i kylen över natten
Grova surdegsbullar GI-vänliga, fiberrika, saftigaINGREDIENSERRågsurdeg Ett grovt rivet äpple. Läs igenom receptet innan bakning| INGREDIENSERRågsurdeg Ett grovt rivet äpple
Men vi kör på havregryn i denna familjen. Havregrynen mal jag i blender till mjöl. 5 dl havregryn (som mals). Låt jäsa i en timme och grädda i 225 grader i 20 minuter. 5 dl havregryn
Detta bröd bör inte köras med timerfunktion utan startas omgående. Sätt bakmaskinen på program grovt bröd med vikt ca 700 g. 2 dl grovt rågmjöl (100 g)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.