Täck med plastfolie och låt stå till nästa dag. Det blev saftigt och gott. Ett nyttigt vardagsbröd, utan den där bikarbonatssmaken som kan finns i vissa rågbröd
Ett saftigt och mjukt bröd fyllt med örter, ost och grönsaker. Klä en brödformmed bakplåtspapper. Konsistensen på detta bröd är lite som en kaka, saftigt och mjukt
Blanda havremjöl, bikarbonat och salt i en annan bunke. Strö över lite havremjöl. Det här brödet är så gott att jag tror att även någon som inte är glutenintolerant skulle älska det och inte känna skillnad på det här brödet jämfört med ett vanligt bröd
Idag har vi bakat både nytt brödoch just nu är en fantastiskt lök&plommon paj i ugnen. I veckan bjöd jag på denna rabarber & hallonpaj med ett härligt täcke av havreochråg
Skulle tro att om man tar så mycket sirap som det ska vara enligt receptet så blir brödet i klass med förr i tidens sötlimpa (eller finns den kvar fortfarande
Tillsätt salt, olja, linfrön, havregryn, rågsiktoch vetemjöl. Låt svalna och bryt i bitar. Skåra försiktigt ett rutmönster i degen så att det blir 20 bitar (för 1 långpannebröd). Ställ in brödet i mitten av ugnen ca 25 minuter. 1 dl havregryn. 6 dl rågsikt
Grova surdegsbullar GI-vänliga, fiberrika, saftigaINGREDIENSERRågsurdeg Ett grovt rivet äpple. Läs igenom receptet innan bakning| INGREDIENSERRågsurdeg Ett grovt rivet äpple
Brytbrödmedhavreochråg. Tillsätt salt, olja, linfrön, havregryn, rågsiktoch vetemjöl. Passade på att sätta ännu en deg igår när jag ändå var igång och bakade
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.