Högrevs- och rotfruktssoppa med persiljeklimp och pepparrotskräm
Lantmännen
Lantmännen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Koka upp en stor kastrull med vatten och salt. Skär köttet i tärningar och lägg i det kokande vattnet. Låt koka upp och skumma sedan noga för att få en klar buljong. Tillsätt lagerblad, svartpepparkorn och oxfond. Låt soppan puttra på svag värme i ca 1 ½ h. Skala potatis, morot, palsternacka, rotselleri och kålrot. Dela och skölj purjolöken. Skär potatisen i små tärningar. Skär morot, palsternacka, rotselleri och kålrot i lite större tärningar. Skär purjolöken i strimlor. Tillsätt alla rotfrukter i kastrullen och låt puttra ytterligare 25 min, Blanda sedan ner purjolöken och bönor låt koka 10 min. Späd eventuellt med vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Gör under tiden klimpen: Hacka persiljan fint. Skölj citronen och riv skalet på finaste sidan av rivjärnet. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Låt fräsa och vispa ner mjölken lite i taget tills det blir en tjock smet. Dra av från värmen och rör ner persilja, citronzest och äggulor. Smaka av med salt. Häll upp degen på en fuktig tallrik och forma sedan till små bollar. Skala pepparroten, riv den fint och blanda ihop med crème fraiche. Smaka av med salt och en nypa socker. Servera köttsoppan med klimp och pepparrotskräm. 

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.