Hasses Kokbok

Hasses Kokbok

Zeinas heta räkpasta

Zeinas heta räkpasta

300 g spaghetti 4 klyftor vitlök 1 rödlök 1 dl persilja, finhackad 400 g körsbärstomater 1-2 tsk chiliflakes ca 240 g skalade räkor 1 citron, finrivet skal och saft 1 kruka färsk basilika 1 dl parmesanost, finriven salt peppar olivolja, till stekning och servering
Risotto ai funghi

Risotto ai funghi

3 dl risottoris kycklingbuljong, varm. salt 1 dl parmesanost, fint riven. (lagrad minst 16 månader) 100 g smör 0,5 bananschalottenlök 2 dl vitt vin 1 msk olivolja (extra virgin) 2 msk persilja, fint hackad 5 karljohansvampar, stora färska (torkad svamp går bra eller annan färsk svamp
Risotto con Salsiccia

Risotto con Salsiccia

1 st liten rödlök. 1 st vitlöksklyfta. 1 dl hackad röd paprika
Enkel och snabb skärgårdssill

Enkel och snabb skärgårdssill

1 rödlök 0,5 kruka gräslök 0,5 kruka dill 1 dl crème fraîche 0,5 dl majonnäs 1 förp Abba caviarmix 1 förp Abba sill på 5 minuter, filéer
Pappa Börjes gästlåda

Pappa Börjes gästlåda

Ugn 200º. Bryn köttfärsen och bacon. Salta och krydda efter behov och slå sedan över det i en stor skål. Koka spiralmakaronerna som sedan slås över i samma skål
Fantastiskt goda fyllda bönburgare

Fantastiskt goda fyllda bönburgare

Igår var det ju som bekant fars dag men vi firade inte då utan barnen var här i lördags istället. Jag bjöd dem på en smaskig lunch bestående av dessa fantastiska bönburgare, fyllda med cream cheese och inlagd jalapeno
Torskrygg med rödbetskornotto

Torskrygg med rödbetskornotto

640 g torskrygg. 1Kornotto3 dl korngryn (hela) 2 färdigkokta rödbetor, medelstora 2 schalottenlök, finhackat 3 klyfta vitlök, finhackade 50 g smör 1 dl vitt vin 3 dl hönsbuljong 150 g parmesanost salt peppar grönkål olja, till fritering