Lailas Kokbok 3

Lailas Kokbok 3

Korv stroganoff med pepparrot

Korv stroganoff med pepparrot

Korv stroganoff400 g falukorv 1 gul lök 50 g smör 2 msk tomatpuré 2 dl vispgrädde 2 dl mjölk 1 msk dijonsenap 2 msk färsk pepparrot, riven 1 dl dill, hackad salt svartpeppar
Mangosalsa med tomat och avokado

Mangosalsa med tomat och avokado

13 tomater. 1 mango. 12 avokados. 10,5 rödlök. 14 msk fin olivolja. 12 msk fin vinäger. 12 krm salt. 11 krm vitpeppar
Knäckig päronpaj med ingefära

Knäckig päronpaj med ingefära

3 dl AXA Havregryn. 150 g smör eller margarin. 2 dl Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete. 1½ dl strösocker
Dragonkyckling med gräddsås och ris

Dragonkyckling med gräddsås och ris

3 vitlöksklyftor. 0,5 dl hackad, färsk dragon (eller 2-3 msk torkad dragon). 3-4 dl vispgrädde. 900g kycklingfilé eller kycklingbröstfilé
Kyckling i röd curry, kokos och lime

Kyckling i röd curry, kokos och lime

Ingredienser4 kycklingfiléer1 gul lök1 röd lök1 vitlöksklyfta1 paprika 2 morötterlite haricot verts1 - 2 msk röd curry pasta1 msk tomatpuré1 brk kokosmjölk2 msk kycklingfond1 msk honungsalt och pepparev en skvätt gräddemaizenaskal och saft från en halv lime
Kavring med frön

Kavring med frön

330g Vetemjöl. Låt jäsa i ca 2-3 timmar. Grädda bröden mitt i ugnen i 225C i 30 minuter. 330g Vetemjöl. En kavringlimpa med lite mer tuggmotstång fylld med krossad råg, frön och lite russin
Risgrynsplättar

Risgrynsplättar

500g risgrynsgröt (1 korv). 1 mellanstort ägg. 1 dl vetemjöl. 0,5 dl mjölk
Pavlova de lux!

Pavlova de lux!

3 dl vispgrädde. 3. Pavlova med smörkräm och färska bär. Det har uppstått en liten bulle på min mage som inte var där för några veckor sedan