Skala räkorna och krabban. Skär krabban i mindre bitar och förvara sedan skaldjuren kallt fram till servering. Sätt ugnen på 250 grader och ställ in en ugnsplåt så att den blir varm. Riv osten grovt och finriv citronskalet. Smält smöret i en kastrull och låt det sedan brynas under vispning. När smöret fått fin färg och doftar knäckigt, för över det i en skål så att det inte fortsätter brynas. Låt det svalna något och rör sedan ner citronskalet. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i önskat antal bitar och kavla ut dem till små, tunna pizzabottnar. För över degen till bakplåtspapper. Strö över osten på pizzorna och för över dem på den heta ugnsplåten. Grädda dem sedan i mitten av ugnen, ca 5-10 minuter eller tills pizzorna fått fin färg. Finskär under tiden gräslöken och klipp smörgåskrassen. Blanda ihop skaldjuren med gräslöken, smörgåskrassen och någon matsked citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Fördela skaldjuren över de nygräddade pizzorna, lägg på en klick löjrom och skeda över det ljumma citronsmöret.
Härligt med sol också efter några dagar med regn och minusgrader på nätterna. För första gången denna vecka blev lunchpromenaden åter en skön upplevelse med solbrillorna på
Ta ut pizzorna. Toppa medlöjrom, citronpicklad lök och dill. Smaka av med salt. 1150 g löjrom. Täck degbunken med en bakduk och låt jäsa i cirka 30 minuter. 1Kavla ut degen till fyra småpizzor. 1Sätt in pizzorna i ugnen igen och grädda tills crème fraichen fått färg och blivit gyllenbrun. 1Ta ut pizzorna ur ugnen
Lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i små bitar. Finfördela fettet i mjölblandningen med en gaffel, med fingertopparna eller i matberedare till en smulig massa
Fluffa upp grynen med en gaffel. Toppa varje portion med räkor. 11 kg räkor med skal. 1salt och svartpepparSkala räkorna men behåll stjärtskalet för att lättare kunna ta upp och äta dem med nyporna. 1Torka ur pannan och hetta upp den på nytt med en vitlöksklyfta, peperoncino och olivolja. 1Använd samma panna och hetta upp den med olivolja och en vitlöksklyfta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.