4 600 g falukorv 2 gula lökar 900 g potatis 1 msk smör eller margarin 2 lagerblad 5 dl hönsbuljong (vatten och buljong eller fond) 1 lättöl (à 33 cl) salt och peppar 2 msk persilja Senapscrème fraiche 2 dl lätt crème fraiche 2 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 550 g falukorv 900 g fast potatis 1 gul lök 1 rödlök salt och vitpeppar 1 tsk timjan 1 l köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 lagerblad 1/2 ask färsk persilja (à 20 g) Sallad 1/2 cosmopolitansallad 250 g körsbärstomater Lägg till i inköpslistan
Servera med kokt potatis och kokta morötter. Skala och skiva löken och skiva tomaterna. Vispa ihop dill, grädde, mjölk, pepparrot och senap och häll lite i botten på en gryta
Servera med en fräsch sallad. Rör ihop senap, paprika, salt, peppar, tomatpuré och crème fraiche. Skär korven i tärningar och bryn lite lätt och ställ åt sidan
Dagens middagstips faller absolut in under den första kategorin, ja annars hade den ju så klart inte kvalat in här i vårt kök, och vi har faktiskt skrivit om den tidigare i detta inlägget om kycklinggryta med tomater i
Fördelen med dessa (Årsnäska ägg) är att man kan förbereda dom någon timme i förväg och ha dom i kylen fram tills dess att dom skall friteras och serveras så dom är bra som ett ”vänta-på-att-maten-blir-klar-snack-ihop-med-en-pilsner”
Min dotter Linn, som älskar Texas Hot Links ville också vara medoch skapa dagens korvskörd. Igår kom jag på att jag måste göra hemmagjord korv och nu är jag inne i ett korvstim
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.