Som avslutning på vår Italieninspirerande måltid bjöd vi på fyllda ugnsbakade fikon från den utomordentligt bra boken Bringing Italy Home av Ursula Ferrigno
Då bakade jag ett bröd med getost, nötter och honung. Jag hoppas ni alla har haft en riktigt härlig jul med massa god mat och en lugn tid med nära och kära
Dela smördegsplattorna på hälften och lägg på en plåt med bakplåtspapper. )Förrätten blev gratinerad getost och färska fikon på en frasig smördegsbotten
BAKADE FIKONMED GETOST, HACKADE NÖTTER OCH HONUNG. Du kan med fördel kryssa dem lite med en vass kniv och öppna upp dem lite för att lättare fylla dem lite extra
Då kanske dessa goda fyllda paprikor kan vara något. yoghurt blandat med vitlök, lite salt och peppar. Tillsätt olja, avrunna och soltorkade tomater, vitlök, ströbröd, finhackad persilja, valnötter och pesto
Varm getost macka medfikon och söt rödvinssås. fikonen i halvor, skär bort den yttersta skalken. hälften av vinet, balsamvinäger, rosmarin och fikonen i en stekpanna
Fikonmed getost, finns färska fikon i affärerna nu på hösten. Etymologi (eng), tag med en nypa salt, mannen som skrivit det verkar bara ha meriter när det gäller skrivande om amerikanska inbördeskriget
Jag fyllde crêpesen med apelsin och getost, den där fetaliknande varianten som Zeta tillverkar. De gick alldeles utmärkt att spara i kylen ett par dagar och de fick bli både lunch (fylldamed keso och hackad tomat) och kvällsmat (ofyllda)ett par gånger om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.