Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
I lördags lagade Håkan till en riktigt smarrig gratäng med sötpotatis, vanliga päror, rosmarin och fetaost, härliga smaker som tillsammans bjöd smaklökarna på en riktig festlig lördag
Smörj en bunke med olivolja och lägg ner den färdigknådade degen. Tryck ner rosmarin. Häll ut den i en långpanna med bakplåtspapper och tryck ut den med mjölad hand
Ta fram en långpanna och klä med bakplåtspapper. Fördela fetaost,oliver och rosmarinblad över degen. Häll över degen och fördela den över plåten med mjölade händer
Smula sedan ner fetaost och hackad färsk rosmarin och rör om med en sked. Just nu sitter jag i soffan, med ett glas vitt balanserandes på kudden bredvid och väntar på att min syrra ska bli klar med maten
Servera tillsammans med klyftpotatis. Strö över fetaost, tomater och rosmarin. Köttfärsbiff med fetaost, tomater och rosmarin4 pers600 g nötfärs1 ägg1 tsk salt2 krm nymald svartpeppar1-2 pressade vitlöksklyftor1 msk smör1 dl matlagningsgrädde1 tsk konc kalvfondTillbehör. 200 g tärnad fetaost2 tomater i mindre bitar1 tsk hackad rosmarin1. Hetta upp smöret i en stekpanna med släpplätt beläggning, 24 cm i diameter. Stek på medelvärme 3-4 minuter till fin färg. Vänd med hjälp av ett lock och stek den ytterligare ca 2 minuter
Vispa ihop yoghurt, ägg, honung, ost, rosmarin, salt och peppar i en bunke. Baka i mitten av ugnen i cirka 45 minuter eller tills de är mjuka (de kan bakas samtidigt med pajskalet). 2 tsk rosmarin färsk , finhackad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.