Hemligheten medpitabröd, för att få dem så luftiga och stora, är tålamod och lätta händer. Det är mysigt att påta med, det är nyttigt, det är ingenting mer i det hembakta än det som du haft i degen så du slipper oönskade tillsatsämnen ochkonserveringsmedel
Låt brödet svalna på galler utan bakduk. Tryck ut degen och jämna till den med mjölad hand. Häll det fingervarma vattnet över och rör om så att jästen löser sig
Jag börjar vecken med att tipsa om ett gott bröd, något jag brukar baka när vi har soppa, för då vill barnen gärna ha nybakt bröd till av någon anledning
BAKADE FIKON MED GETOST, HACKADE NÖTTEROCHHONUNG. Du kan med fördel kryssa dem lite med en vass kniv och öppna upp dem lite för att lättare fylla dem lite extra
Smula ner jästen i en bunke, strö över salt och klicka i honung. När jag ändå var i farten och redan hade mjölat ner bänkarna svängde jag även ihop mitt favoritbröd, tekakor med havre och dinkel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.