Pimientosdepadróns var en av de få spanska specialiteter vi åt på Mallorca. Det syns inte utanpå, utan det enda sättet är att ta en tugga och hoppas på tur
Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs pimientosdepadrón hastigt tillsammans med vitlöken. Servera chicken kerala med vitlöksfrästa pimientosde pardón och ris
PimientosdePadrónoch Cava i Barcelona. Annat som passar till ä oliver, mandlar, vitlöksstekta räkor eller musslor och gärna några Spröda frökex från Huså Bröd, de ger gott tuggmotstånd till
Receptet nedan är hämtat från Markus Aujalays bok Mina favoriter från Barcelona. Förra sommaren fick vi lära oss en ny spansk tradition där den person som får den starkaste och som inte klarar av att hålla minen är den som får stå för notan
Pimientosde padrons är små gröna paprikor som man kan steka eller grilla och servera som snacks. Första gången jag sprang på dessa är ett par år sedan i Köpenhamn på en restaurang och då serveradesde med aoili
2 2 port potatisklyftor 100 g pimiento de padron 1 tsk olja salt peppar 2 skivor fläskkotlett 1 dl chilimajonnäs 1/2 krispsallad Lägg till i inköpslistan
Att bjuda på dessa smakrika ribs med läckert frasiga lökringar, en krämig krispig coleslaw och helt galet goda Padrónes kommer blir årets snackis i bekantskapskretsen
Ibland är det så skönt att bara kapitulera, och laga en gammal omodern klassiker till middag. Omeletten passar annars mycket bra att ätas med någon skiva kallrökt lax och lite snabbfräst spenat
Tillsätt krossade tomater, fiskond, persilja ochkoriander. Blanda med limejuice och salt. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna
Ingredienser topping ochdekorering. Rör då och då. Otroligt god efterrätt i portionsformar, eller rättare sagt som namnet antyder, i små burkar, glas eller jar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.