Guacamolepaj med lyxig topping
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • smördeg, kyld
  • 1 lagrad hårdost, riven
  • 1 ägg
  • 1 avokado, fryst
  • 1 färskost
  • 1 lime eller citron, pressad
  • 1 sambal
  • 1 salt
  • 1 handskalade räkor
  • 1 rökt lax, skivad
  • 1 röd lök, hackad
  • 1 citron eller lime
  • 1 gurka
  • 1 småtomater
  • 1 dill eller gräslök
  • 1 valfria vårgrönsaker tex sparris, rädisor, salladslök
  • 1 grönsallad1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Veckla ut smördegen på sitt bakpapper på en plåt. Skär en kant halvt igenom degen på ca 3 centimeter runt om. Nagga mittendelen med en gaffel. Pensla kanterna med ägg. Strö ost på mittendelen. 2. Grädda mitt i ugnen till gyllene färg, det tar cirka 10 minuter i varmluftsugn, 15 minuter i vanlig ugn. Låt svalna.3. Mixa avokado med pressad citron, tillsätt färskost, hälften av yoghurten och chili. Rör ner resten av yoghurten, smaka av med salt. Mixa inte röran länge med yoghurt, då kan den bli lite lösare.4. Bred röran på botten, toppa med räkor och lax och garnera vackert med resterande ingredienser.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.