Skär fiskenilite lagom stora bitar, öring eller torsk eller bara den fiskni har. skölj fänkål och purjolöken och skiva ned, lägg allt i en smord ungsform,krydda med salt och peppar
Ta ut långpannan och låt fiskenvila ett par minuterinnan den serveras med såsen. Pingsten står nu för dörren så jag tipsar här om supergod och festlig laxrätt som jag tycker ni ska laga i helgen
Låt tonfiskenrinna av. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden iingredienserna. Blanda i grädde, mjölk och tomattapenade och vänd ner tonfisken
Detta inlägginnehåller reklamlänkar till Bodystore. Den långa tillagningstiden ger väldigt mört och gott kött som nästan faller isär av sig själv när det är klart
Mät upp färskost, riven pepparrot, salt och vitpeppar. Blanda till en jämn smet. Smaka av och justera om det behövs genom att ta mer av en eller flera av ingredienserna
Vi går istället som två tosingar mot strömmen och bjuder er på ett riktigt lyckat pajexperiment, en tonfiskpaj som frun i köket svängde ihop efter bästa förmåga och kökstillgång förra veckan
Men nu till receptet – idag gjorde vi en ganska enkel variant med rätt så billig ”topping”, men man kan ju göra den betydligtlyxigare (och dyrare) med tex parmaskinka, rökt lax och handskalade räkor på – välj själv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.