Räkpaj med getost och lyxig topping
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Räkpaj
  • 1400 g skalade räkor
  • 200 g getost
  • 3 dl grädde
  • 3 ägg
  • salt, peppar, vitlökspulver
  • 1 gul lök
  • 1 rulle smördeg
  • 1 Topping:
  • 1500 g räkor med skal
  • 70 g serranoskinka
  • 70 g babyspenat
  • smör
  • 1/2 kruka dill
  • 1/2 kruka timjan
  • 1/2 ask ärtskott1. Tina räkorna. Skala och hacka getosten. Ha ner den i en bunke och vispa ihop så gott det går med grädde, ägg och kryddor – det gör inget om det är klumpar kvar. Hacka löken och stek den mjuk på medelvärme i en stekpanna med smör. Låt svalna och blanda sedan med räkorna. Fördela ut smördegen i en pajform. Fördela ut räkor och lök och slå sedan över stanningen. Grädda i 225°C i 35 minuter. Lägg gärna över en bit aluminiumfolie de sista 10 minuterna så pajen inte bränns.
  • 12. Tina och skala räkorna. Skär bort fettet och dra serranoskinkan till remsor. Hetta upp smör i en stekpanna och ha ner babyspenaten. Fräs den hastigt med en nypa salt i max en minut.
  • 13. Toppa pajen med serranoskinka, räkor, smörfräst babyspenat, kvistar av dill, timjan och ärtskott. Dra gärna över ett varv svartpeppar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.