Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsaker och örter och fräs på. Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta
Den här mustiga vintergrytan med nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet. Är ni inte så många runt bordet så är grytan perfekt att värma på dagen efter eller ha i matlådan
Då tändes grillen ochpå den blev det fylld lövbiff och naanbröd till detta krämig potatisgratäng. Det var lite dåligt väder på dagen, men på eftermiddagen kom solen
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Tillsätt grädden och red av grytan. Lägg över i en gryta. Skär fläskfilén i cm-tjocka skivor, salta, peppra och strö på paprikapulver och stek den på bägge sidor
Lägg grönsakerna i botten på en eldfast form eller gryta, därefter salviabladen. se till att kärlet du valt är hyggligt trångt, men att de olika kanindelarna kan ligga i ett lager och inte på varandra
Med lite tomater som smak och färgförhöjare till, så är hela middagen klar i bara en gryta. Då passar det fint att göra en god gryta att värma sig med, efter skogsturen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.