Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Fräs bacon ochpurjolök tills baconet börjar få färg och lägg över i grytan
Vill du ha grytan tjockare i konsistenten, strö i lite maizena, rör runt medan det puttrar. Denna kycklinggryta är enkel att göra, smakrik och väldigt god
Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta. Servera med t. Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsaker och örter och fräs på
Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Fräs bacon ochpurjolök tills baconet börjar få färg och lägg över i grytan
Lägg det på köttet i grytan. Vet inte om jag skrivit det tidigare eller så men när jag kör efter recept kör jag ju alltid måtten på ett ungefär så som jag tycker ni också borde göra, efter smak med kryddor och allt och byta ut lite som ni vill
Den här mustiga vintergrytanmed nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet. Är ni inte så många runt bordet så är grytan perfekt att värma på dagen efter eller ha i matlådan
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
300 g ostronskivling 300 g champinjoner (eller shiitake) 125 g salladslök 3 msk vita sesamfrön 250 g broccoli 1 msk sesamolja 4 port ris (klibbigt) rapsolja, till stekning salt
Man tar helt enkelt de grönsaker man har hemma och i det här fallet blev det rester från en rotfruktssallad, stjälkselleri, purjolök, paprika och sugersnaps
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.