Lägg över dem i en grytaoch häll på vatten så det täcker plus lite till. Se till att grytan är tillräckligt stor och att du har tillräckligt med vatten för kikärtorna kommer att svälla när de kokar
Långlagad grytapå picnicbog med chorizo och tre sorters paprika. Blanda tomatkonserv, tomatpuré, rödvin, paprikapulver och rörsocker i botten av grytan
Grytan går bra att göra någon dag i förväg och värma på när den skall ätas. Skär lök och paprika och bryn dem lite i stekpannan annan du lägger tillbaka korv och fläskfile, krydda med sambal oelek, soja, svartpeppar och häll på grädde och creme fraiche
Jag gjorde i ordning en ”snabb-gryta” med kyckling och chorizo. Just kryddiga korvar som chorizo är himla bra att ha i grytor då grytan får smak av korven
Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsaker och örter och fräs på. Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta
Den här grytan har en indisk touch, och blir så kryddstark du vill ha den. Gryta. Rör ner aprikoser, linser, ingefära, russin, crème fraiche och vatten
Den här mustiga vintergrytan med nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet. Är ni inte så många runt bordet så är grytan perfekt att värma på dagen efter eller ha i matlådan
En vegetarisk och till och med vegansk gryta som är verkligt god och ganska lättlagad. Fräs lök och hälften av vitlöken i oljan på medellåg värme tills den mjuknat utan att ta färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.