Ett av Leos önskemål på middag kan va kyckling i sås. Grädde/creme fraiche/soja/kalvfond som värms(för att inte skära sej) hällts över strimlad kyckling som går klart i ugnen
ca 1 kg kycklinglårfilé eller ca 1 kg kycklingfilé 140 g bacon 3 st bananer 2 dl chilisås 5 dl vispgrädde 1. 1ca 1 kg kycklinglårfilé eller ca 1 kg kycklingfilé 140 g bacon 6 portioner kokt ris
8 kycklinglår med ben och skinn 1 dl vetemjöl 4 msk olivolja 2 gula lökar 6 vitlöksklyftor 1 gul och 1 röd paprika, ganska små 300 g champinjoner 1 stor morot 2 dl rött vin 10 kvistar timjan i en bukett 1 tsk torkad oregano salt 2 burkar krossade tomater. - Läs hela inlägget här 8 kycklinglår med ben och skinn. 1 gul och
Skiva Chorizooch fläskfile och stek först chorizonoch sedan fläskfilén i fettet från korven. Den här fick jag hemma hos mamma för en massa år sedan och den gick då under namnet ”kreolskans söndagsgryta” om jag inte minns fel
Skölj av kycklingen, skär av skärtdelen (det är bara en fettbit som någon lärde mig att man skulle ta bort) pressa över citronsaften, salta och peppra runt hela kycklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.