12 msk
margarin 2 dl mjölk 25 g jäst = 1/2 paket 1 msk socker 2 krm salt 2 dl grahamsmjöl 3-3 1/2 dl rågsiktBlir ca 6 frallor. 1. Smält margarinet. 2. Häll i mjölken o värm den till 37grader(=fingervarmt) 3. Smula jästen i en skål. Häll mjölken över, blanda! 4. Tillsätt socker, salt, grahamsmjöl o rågsikt. 5. Arbeta degen tills den blir smidig o släpper skålen. Tillsätt mer rågsikt om det behövs. 6. Ställ degen att jäsa ca. 10min under bakduk. 7. Sätt ugnen på 250. Lägg bakplåts papper på en plåt. 8. Ta upp degen på mjölat bakbord arbeta den tills den är smidig o släpper bordet utan mjöl. 9. Rulla ut degen till en längd o dela den i ca. 6 bitar. 10. Forma dem o lägg dem på plåten. 11. Låt dem jäsa med bakduk över. 12. Grädda dem mitt i ugnen ca. 8min
Rörde ihop till ett par grova frallor igår kväll. Grova kalljästa frallor½ paket jäst2½ dl kallt vatten1 msk olja1 tsk salt1 dl havregryn (fiber tog jag)1 dl vetekli5 dl vetemjölFlingsaltGör så härLös upp jästen i det kalla vatten, rör ner olja, salt, havregryn, vetekli och rör ihop allt till en massa
Jag har sagt det förrut och jag säger det igen - nybakade frallor till frukost ÄR gott. ) De här är även en favorit hos många av er läsare har jag förstått
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.