Grova frallor
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 10 dl vatten
  • 150 g jäst
  • 11 dl rapsolja
  • 10,5 dl sirap
  • 12 tsk salt
  • 12 dl havregryn
  • 11 dl rågkross
  • 11 dl vetekross
  • 11 dl grovt rågmjöl
  • 11 dl grahamsmjöl
  • 12 dl mörkt lantbrödsmjöl
  • 11 dl linfrö
  • 11 dl solroskärnor
  • 110-12 dl vetemjöl (gärna vetemjöl special)
  • 110 dl vatten 50 g jäst 1 dl rapsolja 0,5 dl sirap 2 tsk salt 2 dl havregryn 1 dl rågkross 1 dl vetekross 1 dl grovt rågmjöl 1 dl grahamsmjöl 2 dl mörkt lantbrödsmjöl 1 dl linfrö 1 dl solroskärnor 10-12 dl vetemjöl (gärna vetemjöl special)Koka en gröt av 5 dl vatten, havregryn, rågkross och vetekross. Dra bort från plattan och rör ner 4 dl kallt vatten, olja, sirap och salt. Låt svalna till fingervarmt. Smula jästen i en stor bunke. Rör ut jästen med 1 dl fingervarmt vatten. Blanda ner gröten i jästen. Blanda ner grovt rågmjöl, grahamsmjöl, mörkt lantbrödsmjöl, linfrö och solrosfrö. Blanda till sist ner vetemjöl, lite i taget tills degen blir "lagom". Den ska vara lite kladdig när den är färdig. Strö lite mjöl över degen och lägg en handduk över bunken. Låt jäsa ca 30 minuter. Ta upp degen på mjölad bänk och knåda. Dela degen i 30-40 små bitar och rulla till bullar. Lägg på plåtar och platta till dem med mjölad hand. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 225-250 grader ca 10 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

  • rainer-2

     - 

    11 min 250 g över-och undervärme

  • rainer-2

     - 

    28 november 2021

Logga in eller Registrera för att kommentera.