Gör så här:
1. Lös upp jästen i det kalla vattnet. Blanda i olivolja, honung, salt, havregryn, vetekli och sist vetemjöl. Kör degmaskinen några minuter och degen ska släppa från kanten. Rulla till 8 höga bollar (ca 87g per bulle) och lägg dem glest på en bakpappersklädd plåt. Pensla lite olivolja överst på bullarna. Täck med plastfolie över bullarna och sedan en bakduk. Ställ in plåten i kylen över natten.
2. Morgonen därpå: Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med vatten och strö över solrosfrön och ev. flingsalt. In med plåten i ugnen och grädda ca 10 min. medan du gör morgonbestyren. Njut av dem med ost på till frukostteet.
Ett lätt sätt att få nygräddade frallor på morgonen utan att behöva ställa sig och baka. Då jag befann mig i Söderhamn tog jag med mig de nygräddade frallorna hem till min syster och hennes familj, alltid roligt när man kan glädja andra med en doft av nybakt
Jag gillar verkligen idén med kalljästafrallor. Det är den perfekta helgfrukosten - nybakade frallor utan att behöva skramla med degbunkar, knåda deg och vänta på jästider
Kalljäst bröd - en kär favorit. Denna gång valde jag att dubbla receptet så att jag fick ut ungefär 16 stycken brödbullar istället för 8 stycken - gott bröd äts ju upp snabbare än man hinner blinka, och det är ju tråkigt att mötas av ett brödtomt både skafferi och frysbox
Vi bor ju granne med bageriet så att baka frallor till frukost känns egentligen lite överkurs, men på fars dag överraskade vi med sovmorgon för världens bästa pappa och lyxen att få vakna till den där härliga doften av nybakat bröd
I hennes bok heter de kalljästalördagsfrallor. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper, pensla eller spraya dem med vatten och strö över lite mjöl eller valfria frön
Ugn 250°. Häll nästan allt mjölet (spara ca ½ dl till utbakningen) i köksmaskinens bunke tillsammans med smör i klickar, kallt vatten, kryddor, brödsirap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.