Grova och fiberrika frallor med lite surdegskaraktär och nötig smak. Glutenfriagrovafrallor med frön (10 st). 2 dl glutenfria havregryn. 2 dl glutenfria havregryn
Ugn 225 graderNaturligt GlutenfriaGrovfrallor1 pkt jäst1 dl fibrex1 msk fiberhusk2 msk olivolja (eller annan olja)5 dl vätska (jag använde risdryck)½ dl linfrön1 dl solroskärnor1 tsk salt1 tsk brödkryddor1 dl rapsy frutty (färdigblandad såklart. Ta upp degen på et mjölade bakbordet, dela i 16 likstora delar och rulla frallor. Jag är trött på blekfisiga bröd, som de glutenfria ofta blir, så därför penslade jag på lite olivolja när 5 minuter av baktiden återstod (sätt gärna på grill eller extra övervärme
Jag gjorde ostfrallor nyss… Inspirerad från ‘Allt om LCHF’, och blev jättenöjd med resultatet. Jag ändrade om lite i receptet… 10-12 frallor 4 stora ägg 100 g philadelphiaost1,5 msk sesamfrön 1,5 msk fiberhusk 1,5 tsk bakpulver 3 msk chiafrön 2 msk hackad valnötter (kan uteslutas) cayennepeppar, salt 2 tsk oregano 4 dl riven ost. 10-12 frallor
Saftiga och goda. De här naturligt glutenfriafrallorna blev riktigt bra. Hittills har det mest lästa och uppskattade receptet på bloggen varit bovetefrallorna
Jag har mest bakat matbröd med jäst den senaste tiden, men fick lust att göra ett bikarbonatbröd. Inspiration till det fick jag när vi var på resturang Sjögräs i Stockholm, och jag fick ett så gott, mörkt bröd från Friends of Adam som jag tror var ett bikarbonatbröd
2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Frallor, tekakor och hamburgerbröd. Nybakat gluten och laktosfritt bröd efter Lailas recept. Det fina handgjorda brödfatet fick vi i bröllopspresent av ena grannen =)
Godaglutenfria och mjölkfria syltgrottor. En av gästerna är glutenintolerant och därför bakade jag dessa glutenfria syltgrottor som jag hämtat från Jessica Frej och Maria Bloms bakbok Nytt Fikabröd
Som ni säkert märkt så brukar jag baka mina glutenfria formbröd i stort sett efter samma princip. Jag bakar oftast minst en gång i veckan, och har hittat ett koncept som jag tycker fungerar
De är verkligen så goda och nyttiga. När det kommer till bröd så äter jag nästan alltid hembakat, just för att det är så kul att baka bröd och frallor och testa nya recept
Jag har provsmakat och märker såklart en viss skillnad men bröden är fortfarande ljusa ( vilket är väldigt viktigt för min lilla kräsna son) och det bästa av allt, frallorna är precis lika fluffiga och goda som vanligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.