Bakning bröd

Bakning bröd

Jim Laheys knådfria bröd (NY  Times brödet)

Jim Laheys knådfria bröd (NY Times brödet)

Strö rikligt med vetemjöl, vetekli eller majsmjöl på en kökshanduk, lägg brödet med skarvsidan ned på handduken och strö över mer vetemjöl, vetekli eller majsmjöl
Ernsts juliga frukt- och nötlimpa

Ernsts juliga frukt- och nötlimpa

Smöra en avlång brödform och “bröa” den med solrosfrön. Ta ut och njut av ett fantastiskt gott bröd. Sätt ugnen på 200 grader
Rågkusar

Rågkusar

Ingredienser 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk. 30 g (1,5 msk) brödsirap mörkbrun1 Lös jästen i ljummet vatten. 7 Jäs bröden i en avstängd ugn med lampan på max 35 °C i ca 30 min, ta sedan ut dem och höj ugnen till 260 °C
God Morgon-frallor (kalljästa)

God Morgon-frallor (kalljästa)

Låt svalna en liten stund innan du skär upp och njut sen av nybakt bröd till frukost. 1 st ev ägg till pensling