Rör ut jästen med vattnet i en bunke. fiberberikadehavregryn, russin och linfrö. Täck med plastfolie och ställ i kylen under natten (det räcker med en vanlig plastbunke)
Lägg på plåtar och platta till dem med mjölad hand. Koka en gröt av 5 dl vatten, havregryn, rågkross och vetekross. Rör ut jästen med 1 dl fingervarmt vatten. 2 dl havregryn
Rör ihop kvargen medhavregrynen och tillsätt sedan salt och bakpulver. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallormed hjälp av en gaffel. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Sesam/vallmo/pumpa/solrosfrö eller havregryn att dekorera frallornamed. Då jag befann mig i Söderhamn tog jag med mig de nygräddade frallorna hem till min syster och hennes familj, alltid roligt när man kan glädja andra med en doft av nybakt
Pensla frallornamed vatten direkt efter bakningen. Mät upp havregrynen och lägg i en skål. Grädda frallorna i 250 grader i ca 8-10 minuter. 5 dl havregryn
Jag gillar verkligen idén medkalljästafrallor. Det är den perfekta helgfrukosten - nybakade frallor utan att behöva skramla med degbunkar, knåda deg och vänta på jästider
Rör ihop samtliga ingredienser i en bunke, och täck den med plastfolie. Denna gång blev skapades en naturellare version av receptet, med vete, råg och linfrön - himla gott det också, även om jag älskar att slänga i alla möjliga frön osv i brödet, och gärna använder mig av grövre mjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.