20 jätteräkor,
ca 250 gram frysta skalade räkor ex. "Tall on" ASC certifierade odlade räkor från Lobster Seafood
14 msk
rapsolja eller annan matolja
12 krm
salt
11 krm
svartpeppar
11 tsk
kinesisk soja
11 msk
sambal oelek
10,5 msk
citronsaft
11 msk
riven färsk ingefära
11 msk
sweet chili-såsTänd grillen och lägg träspett i blöt (endast om du ska trä räkorna på träspett). Ta fram och tina räkor utspridda på en eller två tallrikar. Häll bort det vatten som bildas när räkorna tinar. Skölj och skala ingefära. Riv den fint och lägg i en bunke. Blanda marinaden av olja, soja, sambal oelek, sweet chili, färsk finriven ingefära, peppar och citronsaft i bunken. Lägg i de tinade räkorna, blanda runt och marinera i minst 5 minuter. Hit kan du förbereda om du vill och marinera i kylen några timmar. De kan även förberedas som spett och förvaras något dygn övertäckta i kylen. Tillsätt salt och blanda runt de marinerade räkorna. Trä räkorna på spett. Grilla räkspetten ca en minut på varje sida på riktigt hög värme. Servera räkspetten direkt. Strö ev. över lite flingsalt, pressa citron samt hackad persilja vid servering.
Kanske piffa upp en sen kräftskiva med lite grilladeräkor. I år har det gått bra med citrongräsodlingen så vi bestämde oss för att marinera räkor med skal i sweet chili och citrongräs och det blev mycket goda lite klibbiga räkor
I helgen var jag så himla sugen på fisk, men det fick bli räkor istället. Marinad till räkorna. Skala räkorna, men lämna stjärten från sista leden kvar
Bara måste dela med mig och spara receptet på de grilladeräkorna vi åt, så hiiimla gott var det. Låt marinaden rinna av räkorna (spara marinaden) och trä upp dem på ett spett
4 4 ägg Vinägrett 1 silverlök 1 kruka dill 1 burk handskalade räkor i lake (à 460 g) 150 g smör 2 tsk vitvinsvinäger 2 tsk dijonsenap salt svartpeppar Röding och sallad 2 hjärtsalladshuvuden ca 600 g fjällrödingfilé 1 msk olja Till servering kokt färskpotatis Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.