Fisk Räkor

Fisk Räkor

  • 43 Recept
Skolans panerade fisk med kall dillsås

Skolans panerade fisk med kall dillsås

Rimmlag1 l vatten 1 msk salt 300 g torsk (fryst upptinad torsk funkar). 1Panering4 msk vetemjöl 1 ägg, uppvispat 0,5 dl vatten 2-3 dl pankoströbröd
Rödtunga med vitvinssås

Rödtunga med vitvinssås

Lägg upp på tallriken tillsammans med kokt potatis och broccoli och garnera med räkor och citron. Lägg den saltade fisken dubbelvikt i en ugnsfast smord form och häll över 1 dl vin. Koka några minuter, häll sedan såsen över fisken och ställ i ugnen igen i 2-3 minuter. 1 fiskbuljongtärning. 100 g räkor. 800 g rödtungafilé salt 2 dl torrt vitt vin 30 g smör 2 msk vetemjöl, till redning 2 dl vatten 3 dl vispgrädde 1 fiskbuljongtärning ca 800 g potatis, kokt 1 broccoli, kokt 100 g räkor 1 citron, till garnering
Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås

1Kokt torsk5 dl fiskbuljong, utspädd 600 g torskfilé 0,5 tsk salt 2 msk persilja, hackad. Äggsås1 ägg 1,5 msk vetemjöl 3 dl mjölk 2 krm salt 0,5 krm vitpeppar
Torsk- och äggratäng

Torsk- och äggratäng

  400 g Torskfilé. 1  3 st Ägg (hårdkokta). 1  100 g Purjolök. 1  100 g Morot. 1  250 g Keso. 1  2 dl Grädde. 1  2 dl Smetana
Grillad lax med remouladsås

Grillad lax med remouladsås

800 g laxfilé, i bit. 1Remouladsås2 dl majonnäs 2 dl pickles 1 klyfta vitlök 1 tsk curry. 1Potatissallad900 g färskpotatis 1 dl olivolja 1 citron, rivet skal och saft 1 knippe färsk persilja, hackad 1 knippe gräslök, hackad 1 citron, i halvor 300 g grön sparris (gärna lite tjockare) olivolja salt peppar
Grillad lax med chilimajo och färskpotatis

Grillad lax med chilimajo och färskpotatis

ca 800 g laxfilé med skinn, i bit 75 g smör 2 klyftor vitlök 0,5 dl flytande honung 1 citron, finrivet skal och saft 0,5 kruka färsk koriander, finhackad 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad 1 msk japansk soja salt peppar 3 citroner, halverade
Musslor med grädde och vitt vin

Musslor med grädde och vitt vin

1 kg blåmusslor 1 bananchalottenlök, finhackad 4 klyftor vitlök 4 kvistar timjan 3 dl vitt vin 2 dl grädde 1 kruka persilja, finhackad olja, att steka i