Lägg upp på tallriken tillsammans med kokt potatis och broccoli och garnera med räkor och citron. Lägg den saltade fisken dubbelvikt i en ugnsfast smord form och häll över 1 dl vin. Koka några minuter, häll sedan såsen över fisken och ställ i ugnen igen i 2-3 minuter. 1 fiskbuljongtärning. 100 g räkor. 800 g rödtungafilé salt 2 dl torrt vitt vin 30 g smör 2 msk vetemjöl, till redning 2 dl vatten 3 dl vispgrädde 1 fiskbuljongtärning ca 800 g potatis, kokt 1 broccoli, kokt 100 g räkor 1 citron, till garnering
600 g torskrygg 130 g smör salt 900 g delikatesspotatis 2 dl smetana 1 citron, saft + rivet skal färsk pepparrot färsk körvel ev rom (t ex forellrom) smör, till stekning av fisken
ca 800 g laxfilé med skinn, i bit 75 g smör 2 klyftor vitlök 0,5 dl flytande honung 1 citron, finrivet skal och saft 0,5 kruka färsk koriander, finhackad 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad 1 msk japansk soja salt peppar 3 citroner, halverade