800 gram
potatis som färskpotatis, delikatesspotatis eller annan fast potatis. Stora till medelstora i samma storlek.
11 msk
olivolja eller annan olja som rapsolja, majsolja eller solrosolja
12 krm
salt eller helst 0,5 tsk flingsalt
11 krm
nymalen svartpepparTänd grillen. Skrubba eller skrapa potatis och skär bort eventuella fula delar. Behåll skalet på fina potatisar men skölj dem. Lägg i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och koka potatisen mjuk i ca 15-20 minuter. Häll av och låt svalna något. Den kokta potatisen kan kokas något innan grillningen ex en halvtimme men så den ännu är varm eller ljummen när den läggs på grillen. Lägg potatisen i en form eller skål och vänd runt med olja, salt och peppar. Spara ev. lite salt till servering. Lägg potatisarna på grillen med en grilltång och grilla dem runt om så de får fin färg - någon till några minuter på varje sida. Akta så de ej bränns. Lägg över på serveringsfat eller skål och servera direkt. Strö ev lite flingsalt och nymalen svartpeppar över vid servering.
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Grilladpotatis alltså. Det är typ som bakpotatis, fast inte riktigt. Gnid in potatisarna med kryddblandningen och grilla dem tills att skalet börjar bubbla och få rejält med färg samt potatisarna är genomgrillade
Servera de grillade grönsakerna med tsatsiki och rostad potatis. Dela potatisarna om de är stora. 1900 g potatis, gärna små. 12 förp halloumi 1 zucchini, liten 1 aubergine, liten 1 citron 900 g potatis, gärna små 2 tomater, stora 1 kruka dill olivolja salt, peppar
Servera med vattenmelon- och fetaostsalladen och grilladepotatishalvor (helt frivilligt). -) Grillad och kryddad med färdig mix med smak av chipotle (rökt paprika) och lite citrus
Låt det marineras medans sås och potatis förbereds. Smashad potatis. Lägg den kokta potatisen på bakplåtsklädd plåt och dunka till potatisen med typ mortelstöten
Servera till den grillade fisken. Servera med dillsmör, rostad potatis och blandad sallad. 11 kg små fina potatisar. 1Rostad potatis. Koka potatisen i lättsaltat vatten 5 minuter
Jag gjorde även ett annorlunda tillbehör av sockerstekt potatis – det bara måste ni testa, blir supergott till just grillat med det lite söta som bryter av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.