I fredags så grillades det igen, denna gången blev det grönsaker i foliepaket direkt på grillen tillsammans medgrillad rostbiff, majskolv och fetaostkrämen som jag bloggat om tidigare
Häll av vattnet och krydda med kryddorna och oljan. 6 potatisar. 16 potatisar 1 tsk grillkrydda 1 tsk oregano 1 msk matolja Ev lite salt ½ dl ströbrödSkär potatisen i tjockare klyftor och koka dem i 4 minuter. Lägg över på en smord form och ugnsbaka i 200 grader i ca 30 minuter
Jag tar dubbla lager med folie så knytena garanterat håller smält smör och innehåll på plats. Potatisar i folie är supergott och så praktiskt att grilla för de sköter sig helt på egen hand när de hamnat på grillen
Skär isär revbenen i mindre bitar och lägg dem på en plåt eller form och gnid in dem med rub. Kryddorna i den här rubben används ofta till griskött och blir goda ihop
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Först ut ur recepthögen drar vi den marinerade ochgrilladepotatisen. Om du väljer att tilllaga dom i ugn så lägger du dom på grillgallret, en och en, med braspanna under så oljan inte droppar ner på ugnsbotten
Servera med vattenmelon- och fetaostsalladen ochgrilladepotatishalvor (helt frivilligt). -) Grilladoch kryddad med färdig mix med smak av chipotle (rökt paprika) och lite citrus
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.