Grillad oxfile m ankleversmör
kokschefen.se
kokschefen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Provencalepotatis
  • 1 kg potatis
  • Smör och olivolja att steka i
  • 3 st vitlöksklyftor 
  • Gör så här: Skala potatisen och skiva den tunt. Hacka vitlöken. Fräs potatisen med lite smör och olivolja. Tillsätt vitlöken när potatisen fått färg och stek tills potatisen är klar. 
  • Oxfilé
  • 800 g oxfilé
  • Smör och olivolja att steka i  
  • Gör så här: Bryn oxfilén i en het grill-/stekpanna med lite smör och olivolja. Placera köttet i ugnen i 12 minuter på 175 grader. Låt gärna köttet vila i några minuter innan servering. 
  • Lökfrästa Haricots Verts
  • 200 g haricots verts
  • 1 st liten gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • Smör att steka i 
  • Gör så här: Koka upp vatten i en kastrull och lägg i rensade haricots verts. Koka upp och skölj sedan bönorna i kallt vatten - gärna med lite is i.Hacka den gula löken och vitlöksklyftan och fräs i en panna med lite smör. Tillsätt haricots verts i slutet. 
  • Ankleversmör
  • 100 g anklevermousse eller ankleverpaté. (mousse är billigare)
  • 300 g osaltat smör
  • Salt och peppar 
  • Gör så här: Låt allt bli rumstempererat så går der lättare att blanda råvarorna. Lägg anklevermoussen/patén i en bunke eller i en matberedare och vispa ihop med smöret. Salta och peppra. Lägg den blandade smeten i ett smörpapper som rullas ihop och läggs i kylen för att stelna
  • alternativt ta en spritspåse och spritsa ut smeten på ett fat och ställ i kylen. Placera på köttbiten vid serveringen.
  • Rödvinssky
  • 1 st liten morot
  • 1 st liten palsternacka
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st liten gul lök
  • Smör att steka i
  • 1 dl brun farin
  • ½ dl köttbuljongpasta eller 3 st köttbuljongtärningar
  • 4 dl rödvin
  • 5 dl vatten
  • Lite maizena utblandad med lite vatten till redning 

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.