Oxfile är kanske så klassiskt det kan bli på nyår, men det kan ju vara lite kult med det med. När man lagar mat till många kan man göra det lätt för sig och laga så många komponenter som möjligt som funkar att laga dagen innan och bara värma på vid själva serveringen
Grilladoxfilé med madeirasåsPortioner. 600 g oxfilé, skuren i tournedoser Madeirasås. Grilla oxfilén och låt den gå färdigt i ugn till kärntemperatur 58°. Av Redaktionen 600 g oxfilé, skuren i tournedoser Madeirasås
800 g oxfilé. Parmesanpotatis. Koka skalad, mjölig potatis. Plocka och skär basilikan. Riv parmesanost. Häll av potatisen, ställ tillbaks på plattan och låt den ånga av i 20 sekunder
Pensla oxfilén med olja och krydda med salt och peppar. Servera oxfilén tillsammans med marmeladen. Grilla oxfilén runt om 6-8 min beroende på hur genomgrillad du vill ha köttet. 4 bitar oxfilé (600 g)
)Grilladoxfilé med paprikasalsa och rostad mandelpotatis6 port900g oxfilé delat i 12 jämna skivor1 kg mandelpotatis1 dl olivolja1 gul paprika1 röd paprika1 tsk fint hackad chili3 schalottenlökar1 liten vitlöksklyfta3 msk vinäger av god kvalitet150 g rumstempererat smörFlingsalt och peppar från kvarnGör så här. 900g oxfilé delat i 12 jämna skivor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.